úterý 31. prosince 2013

Co přináší nová platforma Salesforce1

Jednou z hlavních událostí letošní konference Dreamforce, která se konala koncem listopadu v San Francisku, bylo ohlášení nové platformy Salesforce1. Nová platforma vychází z konceptu Internet zákazníků (Internet of Customers), který představil zakladatel a CEO Salesforce.com Marc Benioff ve své úvodní řeči konference. Principem konceptu je hlubší úroveň zapojení a interakce se zákazníkem, propojení dat ze CRM, firmeních aplikací, aplikací třetích stran a dokonce i produktů. To vše v rámci jedné platformy, která je od základu přizpůsobena pro mobilní svět podle principu “mobile first”.

Salesforce1

Základním kamenem Salesforce1 je nová mobilní aplikace, která zpřístupní uživatelům CRM aplikaci, nástroje pro zákaznickou podporu, sdílení informací, aplikace vytvořené pomocí nástrojů Salesforce nebo nainstalované z tržiště Appexchange a aplikace třetích stran.

Platforma zahrnuje desetkrát více API (aplikační programové rozhraní) než dříve. Díky tomu mohou vývojáři integrovat aplikace třetích stran a platforma může komunikovat s daty z nejrůznějších zařízení.

Dalším vylepšením pro vývojáře aplikací je rozšíření VisualForce, nástroje pro vytváření vlastního uživatelského rozhraní (stránek) v rámci Salesforce, které je nyní možné integrovat do mobilní aplikace.
Zároveň byl představen nový AppExchange (tržiště aplikací pro platformu Salesforce), který zahrne aplikace přizpůsobené pro mobilní prostředí a integrované do Salesforce1.

Pro administrátory jsou k dispozici dvě nové mobilní aplikace SalesforceA a Salesforce# pro správu uživatelů a dvoustupňovou autentifikaci.

Všichni uživatelé Salesforce mohou automaticky využívat novou platformu a mobilní aplikace bez dodatečných nákladů. Pokud jste uživateli Salesforce, tak začněte tím, že si nainstalujete mobilní aplikaci Salesforce1 Mobile pro iOS nebo Salesforce1 Mobile pro Android.

Pokud Vás zajímá, jak si snadno přizpůsobíte aplikaci Salesforce1, aby se stala efektivním nástrojem pro každodenní práci, tak sledujte náš blog nebo nás prosím kontaktujte.



Žádné komentáře:

Okomentovat